CATALANSALMON: 18 anys 8 mesos i 4 dies (6821 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
14-05-2024-La doble cara del portal que uneix Dublín i Nova York: dels nus a les propostes de matrimoni | 11-03-2024-Per què Irlanda ha votat mantenir que 'el lloc de la dona és la llar'? | 10-03-2024-Irlanda vota en contra de treure de les referències masclistes de la constitució | 09-03-2024-Irlanda vota no a treure de la Constitució el paper tradicional de la dona | 08-03-2024-Irlanda vota si elimina la vinculació de la dona als 'deures' de la llar a la Constitució | 03-02-2024-Irlanda del Nord, més a prop de la reunificació i més lluny que mai del Regne Unit | 24-11-2023-Grups d'extrema dreta provoquen disturbis a Dublín després d'un apunyalament múltiple | 04-10-2023-El Govern obre la convocatòria per la figura d'enviat especial a Irlanda - exterior | 17-09-2023-L'irlandès a la Unió Europea: 17 anys per ser oficial (i que amb prou feines es parli) | 15-09-2023-Irlanda insinua que donarà suport a l'oficialitat del català a la UE |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 1234567891011121314151617
El papa Francisco visita una Irlanda ya no tan católica
2018-08-25 (1/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La visita hoy y mañana del papa Francisco es tan sólo la segunda de un pontífice romano a Irlanda en toda la historia, lo cual es curioso en vista de la reputación de la isla como uno de los grandes...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20180825/451432177649/visita-papa-fra ncisco-irlanda.html

La visita hoy y mañana del papa Francisco es tan sólo la segunda de un pontífice romano a Irlanda en toda la historia, lo cual es curioso en vista de la reputación de la isla como uno de los grandes bastiones del catolicismo, donde hasta no hace tanto tiempo un noventa por ciento de la población se declaraba practicante, y las iglesias estaban llenas a rebosar los domingos, y a veces incluso entre semana. Pero, al fin y al cabo –debieron pensar en su día los dirigentes del Vaticano–, ¿para qué dedicar tiempo a predicar a los ya conversos?

Antes que el papa argentino, sólo el polaco Juan Pablo II, en 1979, había pisado Irlanda. En Galway (oeste del país), en una ceremonia multitudinaria, con las fachadas de las casas teñidas de blanco y amarillo, fue introducido a las masas por el obispo Eamonn Casey y el padre Michael Cleary, entonces dos de los clérigos más conocidos del país, cuya presencia era frecuente en la radio y la televisión. Con el paso del tiempo, se reveló que el primero era padre de un niño con una mujer norteamericana, y el segundo había tenido dos hijos con su ama de llaves.

Los irlandeses creen que el Vaticano no ha hecho suficiente a la hora de condenar los abusos sexuales

Nada intrínsecamente malo o extraño en ello, excepto la hipocresía de al mismo tiempo haber estado predicando la abstinencia sexual y oponiéndose con todo fervor al divorcio, el aborto, los anticonceptivos y el amor homosexual, en los largos años –desde la independencia de Irlanda en 1921– en que la Iglesia Católica fue el referente cultural y moral del país, con una enorme influencia política (todavía la tiene en terrenos como la educación y la sanidad). Una época que pasó a mejor vida y es muy improbable que resucite.

Sin duda la visita de Francisco va a ser también en olor de multitudes (aunque menos), y masas fervorosas lo arroparán. En una Europa cada vez más laica y descreída –el crecimiento de la Iglesia está en África, Asia y Latinoamérica–, uno de cada tres irlandeses dicen que van a misa, lo cual es mucho. Aún así, las cosas no serán como en 1979, cuando la mitad de la población de toda la isla (incluido el Ulster) –dos millones y medio de personas– participó en los actos papales.

Aliada del nacionalismo irlandés, la Iglesia influye mucho en la sanidad y la educación

Puestas las cosas en perspectiva, tal vez la misión de Juan Pablo II no fue premiar la fe irlandesa o convertir a los pocos no creyentes que entonces había, sino intentar paliar el golpe que se avecinaba. Porque –aunque entonces ya se sabían o intuían algunas cosas–, pronto empezó el goteo de escándalos sobre abusos sexuales de niños por parte de sacerdotes, las condiciones de cuasi esclavitud y terror sistemático en que vivían las huérfanas, madres solteras y mujeres “pecadoras” en los asilos y las lavanderías de las Hermanas de la Magdalena, las adopciones forzosas, las separaciones de familias y el posterior encubrimiento institucional (con la ayuda del Gobierno) para preservar en la medida de lo posible la reputación de la Iglesia.

Aunque comparativamente Irlanda siga siendo muy católica (quizás sólo Polonia e Italia le pueden hacer sombra en Europa), y mañana cientos de miles de personas vayan a rezar y vitorear a Francisco en el histórico Phoenix Park de Dublín –el mismo donde predicó Juan Pablo II hace casi cuarenta años–, las cosas han cambiado mucho, y los problemas de la Iglesia son numerosos y graves. Para empezar, ya no marca la hoja de ruta espiritual del país ni es el epicentro de la comunidad, aunque todos los meses de julio miles de peregrinos, muchos descalzos, sigan ascendiendo la montaña de Croagh Patrick en el condado de Mayo para rendir homenaje a san Patricio y pedirle un milagro. Su credibilidad y autoridad moral se han evaporado con los escándalos de los abusos, y la resistencia a afrontarlos. La crisis de vocación –hay quienes se refieren a ella como una “hambruna eucarística”– es tan grave que hay sólo una tercera parte de los sacerdotes que había en el 2014, y de ellos un 57% tiene más de sesenta años. En palabras del arzobispo de Dublín, Diarmuid Martin, “el catolicismo representa ya una cultura minoritaria, y el objetivo es ser por lo menos una minoría relevante”. La reducción de expectativas es aplastante.

Un hombre observando la instalación realizada por al artista Mannix Flynn en contra de la visita del Papa, ayer en Dublín
Un hombre observando la instalación realizada por al artista Mannix Flynn en contra de la visita del Papa, ayer en Dublín (Matt Dunham / AP)
Francisco se enfrenta a una tarea casi imposible en Irlanda, a no ser que vaya mucho más lejos de lo que ha ido hasta ahora el Vaticano a la hora de pedir perdón a las decenas de miles de víctimas de los abusos en la isla, y de ofrecer reparaciones. El país ha cambiado tanto que tiene un primer ministro abiertamente homosexual (Leo Varadkar), ha sido el primero en aprobar el matrimonio gay en referéndum, y hace unos meses suprimió la enmienda constitucional que prohibía el aborto. La comunidad LGBT es aceptada con toda normalidad. Cuando la visita de Juan Pablo II en 1979, todavía faltaban 16 años para que el divorcio fuera legalizado. Después de que se vaya el actual papa, la gente votará para que la blasfemia deje de ser delito. La desconexión entre lo que se predica en los altares y las preocupaciones de quienes se arrodillan en los bancos es total.

La influencia de la Iglesia en Irlanda no se ha debido sólo al fervor religioso de la población, sino a su apoyo a la causa de la independencia hace un siglo, su alineamiento con el nacionalismo y su oposición al poder colonial inglés (asociado al protestantismo), algo que le permitió controlar y dirigir el país de la mano del Estado. De la misma manera, su declive no responde sólo a una crisis de la fe, sino a la cultura liberal que se ha impuesto en todo Occidente. En cierto modo, en mayor o menor medida, era inevitable.

En barrios de clase obrera de Dublín sólo un 2% de la gente va los domingos a misa

“Seguramente el Papa dirá que los testimonios de las víctimas de los abusos le han conmovido, que lo siente muchísimo y lamenta las acciones de quienes han causado tanto daño –dice Colm O’Gorman, director de Aministía Internacional en Irlanda, que en los años ochenta fue violado por un cura–. Pero lo que queremos oír es otra cosa. Que él y sus predecesores han fracasado. Que la Iglesia como institución ha fracasado. Y que acepta personalmente las responsabilidades que conlleva su posición. Pero esas palabras no saldrán de su boca, porque lo más importante para el Vaticano es salvar lo que queda de su reputación. Conviene recordar que hasta hace poco los autores de los acosos eran tratados como víctimas en vez de culpables, y enviados a centros de rehabilitación, y cuando salían de ellos ya curados volvían a las andadas”.

En la Irlanda rural sigue habiendo parroquias saludables con un elevado índice de asistencia a misa. Pero hay barrios de clase trabajadora en Dublín donde sólo un 2% de la población atiende los servicios religiosos de los domingos. Si la pretensión del papa Francisco es volver a evangelizar el país, es difícil que pueda conseguirlo, porque la sociedad está cada vez más educada, secularizada y urbanizada, y siente un rechazo firme a las instituciones autoritarias de tipo patriarcal basadas en la fe ciega, el complejo de culpa y el poder de la conformidad, acostumbradas a controlarlo todo.

Hay una tercera parte de los sacerdotes que había en el 2014, y el 57% tienen más de 60 años

Nominalmente Irlanda sigue siendo muy católica. En la práctica, no tanto y cada vez menos. La Iglesia vive de las rentas de su apoyo al nacionalismo y la independencia, pero los escándalos de abusos han hecho un daño devastador a su imagen. El domingo, medio de millón de fieles acudirán a la misa de Francisco en el Phoenix Park. Pero serán menos de la mitad que en 1979, muchas de las entradas han sido regaladas, y hay gente que en señal de protesta ha comprado lotes de cientos y miles de boletos para tirarlos a la basura y que haya lugares vacíos. La fe es una fuerza poderosa. Pero también el resentimiento.
Dos arzobispos reconocen que el voto por el aborto en Irlanda demuestra la pérdida de influencia de la Iglesia
2018-05-29 (2/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La jerarquía católica comienza a asumir que los irlandeses se han alejado de una Iglesia y una religión que formaban parte de su identidad

https://www.eldiario.es/theguardian/arzo bispos-irlandeses-reconocen-debilidad-Ig lesia_0_776223241.html
Irlanda diu sí a la despenalització de l'avortament en una victòria històrica
2018-05-27 (3/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El "sí" ha aconseguit el 66,4% dels sufragis i el "no", el 33,6%

http://www.ccma.cat/324/els-antiavortist es-donen-per-perdut-el-referendum-a-irla nda/noticia/2857756/
L?emigració d?Irlanda torna per votar sobre l?avortament
2018-05-25 (4/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El país vota aquest divendres dividit entre joves i grans i entre àrees rurals i urbanes

https://www.ara.cat/internacional/Lemigr acio-dIrlanda-torna-votar-lavortament_0_ 2021197903.html
Irlanda enfila el final del debat per obrir la porta a l?avortament
2018-05-21 (5/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La República vota en referèndum la supressió del vet constitucional a la interrupció de l?embaràs

https://www.ara.cat/internacional/Irland a-enfila-final-debat-lavortament_0_20187 98128.html
Irlanda decidirà en un referèndum al maig si despenalitza l'avortament
2018-01-30 (6/328) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Es vol acabar amb una de les legislacions més restrictives d'Europa, que castiga aquesta pràctica amb 14 anys de presó, tot i que moltes irlandeses van a avortar a l'estranger

http://www.ccma.cat/324/irlanda-decidira -en-un-referendum-al-maig-si-despenalitz a-lavortament/noticia/2834451/
Busca de feina
2018-01-02 (7/328) - Pujat per Nicolás Hugas - Comparteix

Bon dia a tothom!

Sóc el Nicolás Hugas i tinc 27 anys, estic encantat de conèixer a gent del país!! :). Em poso en contacte amb tots vosaltres perquè actualment estic treballant a Zara Dundrum com a caixer i el cert és que la experiencia no està sent gaire bona que diguem. Vaig arribar fa 2 mesos a Dublin i la meva primera feina va ser de cambrer a un restaurant espanyol amb molt bona experiència pel tracte rebut per propietaris com personal però no és el que buscava, ja que m'encanta l'angles i és per aquesta raó que sóc aquí i el que no volia era parlar el castellà.
Des de el primer que dia vaig arribar a la ciutat he enviat molts CV a diferents empreses que creia possible entrar-hi pels meus estudis, superior en Marketing a ESADE, Graduat en Turisme i un MBA (Managment Business Administration) però no està sent com jo pensava encara que he fet entrevistes a consultores i grans corporacions. Sóc aquí per raons de noves experiències i com he comentat per l'angles que m'encanta i és un idioma que domino molt pel fet d'haver viscut a EEUU. El cert és que creia que seria molt més fàcil trobar feina no només pels estudis que tinc si no pels idiomes que tinc (Català, Castellà, Anglès i Francès) i a més a més, per la experiencia com a professional a part de tindré una empresa a Tarragona amb inicis a New York. He vist que aquí com a tot el món per desgràcia, tira molt el tema de contactes i he pensat que potser algun dels catalans que sou aquí a Dublin, tindríeu algun contacte alguna empresa que pugui encaixar per les meves aptituds i estudis.

Us deixo el meu correu electrònic, [email protected] i el número de telèfon 0872941359.

Gràcies a tots! :)
Busco habitació en Dublín
2017-10-29 (8/328) - Pujat per Sergey - Comparteix

Gent, necessito un cop de mà, estic buscant una habitació, podria entrar-hi quasi des de ja, el landlord me'n vol fora el dia 1 de desembre; si això encaixa millor, també puc entrar-hi el 20 de desembre, ja que entre el 4 i el 20 estic a Barna, depen de com en teniu, vaja.
Treballo per a Accenture en Eastpoint Business Park, porto aquí des de l'agost 2017, compto amb un màxim d'uns 600-700 euros de pressupost. No conec massa la ciutat, però estic obert a contemplar totes les opcions, que ja sé que el tema és dur....
00353 85 2105202

Mèrceeeeees... !!
Acabat d'arribar i nou al país!
2017-09-14 (9/328) - Pujat per Xavi Bertran - Comparteix

Hola! Em dic Xavi (22 anys) i he vingut a Irlanda (concretament a Dublín) a fer un any de màster a la DCU. Com que no conec a ningú, m'agradaria saber si algú estaria interessat en quedar i xerrar.
Mail de contacte: [email protected]

Espero conèixer gent aviat!
Trobada de Catalans al 1-O
2017-09-08 (10/328) - Pujat per Anna Rosell - Comparteix

M'agradaria proposar una troibada al 1-O per tots catans a Dublin, pper dinar suport al gran esdeveniment que es durà a terme el 1-O a Catalunya.

La idea és trobar-nos el 1 d 'Octubre (diumenge) a Merrior Square de 14pm a 19pm. I fer una mica de menjar , música i activitatrs per a totes les edats.

Si esteu interessats contecteu-me pel Facebook, email ([email protected]) or Whatts up (0862273121)

Gràcies a tots.
Recent arribada!!!
2017-07-18 (11/328) - Pujat per Ju moon - Comparteix

Hola, sóc la Judit i vaig arribar a Irlanda da tres setmanes. Visc a Ashbourne. Algú em pot explicar com funcioneu? Feu trobades?
Moltes gràcies.
HABITACIO PER LLOGAR
2017-03-26 (12/328) - Pujat per quim ( Helsinki ) - Comparteix

Hola gent, he viscut a Dublin un anyet i és per aquesta raó que una miga em va demanar si coneixia algú per Dublin que li pugues demanar informació per trobar habitació de lloguer, o bé poder vosaltres sabeu o teniu algun amic que tingui habitació lliure disponible desde aa mateix.

Salut i ànims!!!
Spanishing
2017-01-15 (13/328) - Pujat per Salvador Martí ( Sevilla ) - Comparteix

Bona tarda a tothom.
Voldria presentar el projecte que hem dut a terme uns professors a Sevilla. Es tracta de Spanishing, www.spanishing-edu.com que té com a objectiu millorar el coneixement de la llengua espanyola.
Em poso en contacte amb tots vosaltres per si algú que treballés com a professor d'espanyol li pogués interessar contactar amb nosaltres. Entenem que podem negociar una remuneració tant per l'acadèmia o el professor.
Per altra banda, si hi ha algú que volgués presentar el nostre projecte a qualsevol entitat educativa, que contacti amb nosaltres.
El nostre correu és [email protected]

Moltes gràcies.
Treball de Recerca Batxillerat
2016-10-08 (14/328) - Pujat per Gerard Bono ( London ) - Comparteix

Hola!

El meu nom és Gerard Bono i estic fent el Treball de Recerca de final de Batxillerat sobre els catalans que han hagut d'anar a l'estranger a treballar.

Em seria molt útil si alguns de vosaltres poguéssiu participar tot responent un breu qüestionari que us enviaria.

Si voleu col·laborar em podeu enviar el vostre e-mail a la meva adreça. [email protected]

Em fareu un gran favor, moltes gràcies! Gerard
De Bali a Dublin
2016-07-13 (15/328) - Pujat per jesus - Comparteix

Hola em dic Jesus porto 15 anys vivint a Bali on tinc el beach club / Restaurant El Kabron,,,,:) ara toca Dublin,,si algu vol fer un te, cafeto o birra,,no tinc res mes a fer....:) salut.
Buscant feina a Dublin:)
2016-06-12 (16/328) - Pujat per NoeliaRP - Comparteix

Bones!rnrnEm dic Noelia i tinc 23 (quasi 24) anys. rnPorto vivint a Dublin 20 mesos i he treballat com a carer a una agencia de private homecare, malauradament em vaig trencar el tormell treballant, ara ja camino pero el tinc resentit i una feina com la que feia ara no es possible.rnTots els meus estudis son referents a la salut i les persones (FETAC lvl 4. healthcare assistant, FETAC lvl 6 social integration and social care i un FETAC lvl 6 component award in Customer Service)rnTinc experiencia a Espanya treballant durant 9 mesos com a secretaria recepcionista i pel meu peu m'aniria molt bé trobar una feina com aquesta ara mateix. rnrnSi algú sap d'alguna feina ho agrairia molt. Tinc referencies!rnrnMoltíssimes gracies
intercanvi
2016-05-23 (17/328) - Pujat per romuald fonts ferrer - Comparteix

Hola, som una família que estaríem interessats en fer un intercanvi. Tenim dos fills de 16 anys, ens agradaria enviar-los junts o per separat a una família d'Irlanda durant un període de l'estiu rnGràcies.rnSalutacionsrnFamilia Fonts
Feina de caps de setmana a Dublin o rodalies
2016-05-06 (18/328) - Pujat per irene carreño - Comparteix

Hola a tothom, fa poc que estic vivint a Blackrock (Dublin) i estic buscant feina de caps de setmana per tal de conviar-la amb la meva feina actual. Sóc professora de secundària qualificada de castellà i català, però busco feina de qualsevol cosa. Us agrairia moltíssim que si algú sap o s'assabenta d'alguna oferta de feina que m'ho faci saber. Qualsevol aportació pot ser de molta ajuda. Moltes gràcies!! Una abraçada!!
Alquile habitacio per al'estiu
2016-04-20 (19/328) - Pujat per Borja - Comparteix

Alquile una habitacio amb llit doble per als messos de Juliol i Agost (setemebre negociable). La casa esta al barri de Kilmainham, Dublin 8, en una zona tranquila i ben comunicada (mitg hora caminant al centro i dos minuts caminant al tranvia) . 500 euros /mes amb tot inclos. Interesats poden contactar amb mi i puc enviar mes detalls i fotos.
[email protected]
Salut.
Feina a Dublin
2016-02-05 (20/328) - Pujat per Tere - Comparteix

Bon dia, aquest estiu he viatjo a Dublin per tres mesos i estic interesada en tronar una feina de mitja jornada o temps parcial. Sòc llicenciada en històra i comunicació audiovisual i master en museografia interactiva i didàctia. Pel que m'agradaria trobar una feina relacionada amb la docencia, la cura dels infants o els museus. Algú hem pot assesorar per començar a mirar alguna oferta? moltes grpacies
Paginació: 1234567891011121314151617
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[1] http://dublin.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - [email protected]
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.71.254.253 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis