CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
02-04-2024-Un nen de 12 anys mata un company a trets i en fereix dos més en una escola a Finlàndia | 18-12-2023-Putin adverteix Finlàndia per unir-se a l'OTAN: 'No hi havia problemes, i ara n'hi haurà' | 14-11-2023-Aitana Bonmatí demana a Finlàndia que accepti el català com a llengua oficial de la UE | 23-09-2023-El ministre de Finlàndia que adora els calçots però tem l'oficialitat del català a la Unió Europea | 15-09-2023-Finlandia también recela del catalán, el euskera y el gallego en la UE | 27-08-2023-Busca Feina | 10-04-2023-Sexualizada, acosada y hasta sometida a un test de drogas: Sanna Marin, la líder más joven del mundo, da paso a un Gobierno de hombres | 05-04-2023-L'entrada de Finlàndia a l'OTAN obligarà a retocar els diccionaris | 04-04-2023-Finlàndia ja és oficialment membre de l'OTAN, que duplica la frontera amb Rússia | 03-04-2023-Sanna Marin perd les eleccions a Finlàndia davant els conservadors i l'extrema dreta |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 1234
Un atac informàtic exposa a l'extorsió centenars de pacients de psicoteràpia a Finlàndia
2020-10-27 (1/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els pirates informàtics van sostreure un nombre indeterminat d'històries clíniques d'una empresa subcontractada entre el 2018 i el 2019

https://www.ccma.cat/324/un-atac-informa tic-exposa-a-lextorsio-centenars-de-paci ents-de-psicoterapia-a-finlandia/noticia /3055541/

Més info a www.ccma.cat
El Parlament Finlandès dona suport a Torra i rebutgen la imparcialitat del Tribunal Supremo
2020-10-13 (2/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El president inhabilitat ha agraït les mostres de suport dels diputats finlandesos

https://www.larepublica.cat/noticies/pol itica/el-parlament-finlandes-dona-suport -a-torra-i-rebutgen-la-imparcialitat-del -tribunal-supremo/

Més info a www.larepublica.cat
Conclusiones del experimento de la renta básica en Finlandia: no activa el mercado pero sí mejora la salud mental
2020-05-12 (3/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La publicación del primer estudio sobre este experimento coincide con el creciente interés en torno a una renta básica universal para paliar el impacto económico del coronavirusOPINIÓN | En defensa de un Ingreso Mínimo Universal, por los premios Nobel de Economía Esther Duflo y Abhijit Banerjee

https://www.eldiario.es/theguardian/expe rimento-respaldado-Finlandia-bienestar-r eceptores_0_1024698522.html
L?obsessió per sobreviure a la fi del món ha preparat Finlàndia per al coronavirus
2020-04-10 (4/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El país acumula des dels anys 50 reserves de material mèdic i aliments per a una Tercera Guerra Mundial

https://www.ara.cat/internacional/obsess io-sobreviure-preparat-Finlandia-coronav irus-covid-19_0_2432756748.html

Mentre els països es barallen per aconseguir equips de protecció per combatre la pandèmia del coronavirus, Finlàndia compta amb unes envejables reserves de material com ara mascaretes quirúrgiques. Les reserves, considerades unes de les millors d’Europa i acumulades durant anys, no només inclouen material mèdic sinó també oli, cereals, eines agrícoles i primeres matèries per fabricar municions. Noruega, Suècia i Dinamarca també havien acumulat grans quantitats d’equips mèdics i militars, combustible i aliments durant l’època de la Guerra Freda, però després van deixar de fer-ho. Però Finlàndia va continuar emmagatzemant i ara que s’ha vist afectada pel covid-19 ha pogut recórrer a aquestes reserves per primer cop des de la Segona Guerra Mundial.

“Finlàndia és un país obsessionat, sempre preparat per a una catàstrofe important o la Tercera Guerra Mundial”, explica Magnus Haakenstad, de l’Institut Noruec d’Estudis de la Defensa. Tot i que, any rere any, Finlàndia s’ha classificat en la llista de països més feliços, la seva ubicació i les lliçons històriques han ensenyat als seus 5,5 milions d’habitants a preparar-se per al pitjor, recorda Tomi Lounema, el conseller delegat de l’Agència Nacional de Subministrament d’Emergències de Finlàndia. “Forma part de l’ADN del poble finlandès”, apunta, assenyalant la invasió russa del 1939.

L’ombra russa
A diferència de Suècia, que té accés directe al mar del Nord, Finlàndia ha de confiar en les condicions de seguretat i en el funcionament del trànsit marítim al Bàltic, dominat per Rússia . Qualsevol crisi pot afectar les cadenes de subministrament.

Fa tres setmanes, quan ja s’havien declarat uns 1.900 casos de covid-19 i 25 morts al país [actualment són més de 2.600 i 42 morts], el ministeri d’Afers Socials i Salut va ordenar enviar les mascaretes emmagatzemades als hospitals de tot el país. “Són velles però encara funcionen”, explica per telèfon Lounema. Tota la informació sobre el contingut i la ubicació dels magatzems -una xarxa d’instal·lacions repartida per tot el país que funciona des dels anys 50- està classificada com a secret d’estat. Això ha situat Finlàndia en una posició més sòlida per afrontar la pandèmia.

Quan l’empresa de dispositius mèdics Mölnlycke Health Care, amb seu a Göteborg (Suècia), va intentar enviar mascaretes i guants de goma fa diverses setmanes a hospitals desesperats d’Itàlia i Espanya des del seu centre d’emmagatzematge central de Lió (França), va quedar bloquejada per la prohibició d’exportació de França. “És molt preocupant. Res del que és a França pot ser enviat fora del país”, va dir Richard Twomey, conseller delegat de Mölnlycke Health Care, a l’emissora pública sueca Sveriges Radio. Un diari francès va descriure el conflicte entre el productor suec i les autoritats franceses com la “guerra de mascaretes entre Suècia i França”. Finalment París va cedir.

En canvi, a Suècia, acusada de reaccionar tard a la pandèmia, els subministraments han disminuït durant les últimes tres dècades a causa d’un canvi de mentalitat després de la Guerra Freda, segons Fredrik Bynander, director del Centre de Seguretat Social de la Universitat Sueca de Defensa. “La pau eterna havia arribat i ja no necessitàvem aquests dipòsits”, diu. I afegeix que el govern va veure l’oportunitat de vendre’ls, inclosos els productes mèdics i sanitaris. L’adhesió de Suècia a la UE el 1995 també hi va contribuir. Des de llavors, el sistema de salut s’ha construït al voltant de lliuraments just in time i els hospitals només tenen subministraments per a dos o tres dies, explica Anders Melander, analista de l’Agència Sueca d’Investigació en Defensa. “Esperàvem que amb el mercat lliure sempre poguéssim adquirir el que necessitéssim”, conclou.

La privatització del monopoli farmacèutic estatal el 2009 també va augmentar la vulnerabilitat de Suècia. Fins aleshores la farmàcia governamental havia mantingut el subministrament de medicaments del país en temps de crisi. Però després cap agència pública se’n va fer càrrec. “De fet no és un gran pla”, va assenyalar Melander. “És com dir: «No cal tenir extintor, quan comença el foc pots anar a comprar-ne un»”.

La televisió pública sueca ha informat que els hospitals s’estaven quedant sense l’anestèsic propofol, un fàrmac utilitzat durant la cirurgia i, en alguns casos, per tractar pacients amb covid-19 que necessiten respirador. Però, tot i que Suècia ha abandonat les seves reserves, no fa gaire animava els seus ciutadans a tenir-ne a casa de privades. Fa gairebé dos anys es va repartir a totes les llars un fulletó titulat “Si arriba la crisi o la guerra”, que instava a guardar aliments, aigua, roba d’abric, espelmes i desinfectants.

Noruega també tenia plans per autosostenir-se en temps de crisi, segons Leif Inge Magnussen, de la Universitat del Sud-est de Noruega. Però una anàlisi de riscos feta l’any passat per la direcció noruega de Protecció Civil va concloure que les pandèmies i l’escassetat de medicaments eren un problema clau.

Copyright The New York Times
Finlàndia tindrà la primera ministra més jove del món
2019-12-11 (5/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Sanna Marin, de 34 anys, liderarà un govern amb 12 de les 19 carteres dirigides per dones

https://www.ara.cat/internacional/Finlan dia-tindra-primera-ministra-jove_0_23595 64118.html

La finlandesa Sanna Marin, de només 34 anys, s'ha convertit aquest dimarts en la primera ministra més jove del món. La nova dirigent del Partit Socialdemòcrata finlandès (SPD) agafa les regnes de la coalició de cinc partits que governa el país nòrdic, després que l'ex primer ministre Antti Rinne dimitís després d'estar només sis mesos al càrrec.

Marin, que va ser elegida pel seu partit diumenge a la nit, ocupava fins ara la cartera de Transports i Comunicacions. El seu perfil, ecologista i progressista, suposa un pas més a l'esquerra del govern, especialment pel que fa a polítiques socials: feminista i defensora declarada dels drets LGTBI, és filla d'una parella de lesbianes abans que la justícia del seu país reconegués el matrimoni homosexual.

La seva arribada al govern és la culminació d'una carrera fulgurant: amb 27 anys era regidora i líder del seu partit a la localitat de Tampere, i amb 29 va obtenir un escó al Parlament. Va encapçalar amb èxit la campanya dels socialdemòcrates a les eleccions de l'abril, en què va substituir Rinne, que estava de baixa per una malaltia.

Ara Marin dirigirà un país que es distingeix pels seus alts índexs de benestar, amb un sistema en què el model social té un gran reconeixement. Marin és la tercera primera ministra de la història de Finlàndia, un dels primers països del món que va reconèixer el dret a vot de les dones, el 1906, i va tenir les primeres diputades l'any següent.

Quins són els països més feliços?
Quins són els països més feliços?

El seu govern també tindrà una forta presència femenina: dels 19 ministres, s'espera que 12 siguin dones, inclosa la nova ministra de Finances, Katri Kulmuni, de 32 anys i membre del Partit del Centre, els principals socis de govern de l'SPD.

Precisament el Partit del Centre, de tendència liberal, va provocar la caiguda d'Antti Rinne la setmana passada al retirar-li el suport parlamentari davant una moció de censura impulsada per la ultradreta dels Autèntics Finlandesos. L'objectiu dels liberals, però, només era canviar el president, i han decidit mantenir la coalició de govern com a cordó sanitari per evitar l'entrada dels ultres.

Només 6.000 vots van separar l'SPD de la ultradreta a les eleccions de l'abril, i actualment les enquestes són favorables als Autèntics Finlandesos. Per això Rinne va dimitir abans que la moció prosperés, cosa que va salvar la coalició progressista. L'ex primer ministre, antic sindicalista, havia perdut la confiança dels seus socis de govern per la mala gestió d'una polèmica recol·locació de treballadors a l'empresa de correus estatal.
Sentència dels presos polítics, alguna concentració a Hèlsinki?
2019-10-14 (6/77) - Pujat per Jennifer LO - Comparteix

Hola a tothom!
Avui s'ha resolt la sentència dels presos polítics de Catalunya. Ja no es tracta de ser independentistes o no, sinó de justícia. La pena de presó per posar unes urnes és de 9 a 13 anys, una justícia desproporcionada tenint en compte que per un homicidi és de 10 a 15 anys; per no parlar d'altres delictes com la violació, tràfic de persones o tortures greus, que ni molt menys s'assimilen al fet de donar el que el poble reclama i que són "menys costoses".
Veig tot el que està passant a Catalunya i, malgrat m'agradaria estar allà formant part de la lluita pels nostres drets aquesta possibilitat no la veig factible. És per això que em preguntava si es farà alguna concentració a Hèlsinki per reclamar la llibertat als presos polítics. Gràcies!
Finlandia: racismo en el país 'más feliz' del mundo
2019-09-14 (7/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Consejo de Europa alerta del "creciente discurso de odio racista e intolerante" en Finlandia"Aunque hay bienestar para todos, el estado del bienestar no protege a un individuo del racismo estructural", dicen desde el colectivo de afrofinlandeses Good Hair DayEn 2018, el 63% de las personas negras en Finlandia habían sufrido acoso racista en los cinco años anteriores, según la Agencia de derechos fundamentales de la UE

https://www.eldiario.es/desalambre/racis mo-aumenta-pais-feliz-mundo_0_941756045. html
El almacenamiento nuclear definitivo estará en Finlandia
2019-08-12 (8/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Mientras la central de Chernóbil ha quedado sellada para los próximos 100 años gracias a un segundo ?sarcófago? gigante, Finlandia construye un almacenamiento nuclear ?definitivo?. Está excavado en granito a cientos de metros de profundidad e impermeabilizado para soportar una futura glaciación.

https://blogs.publico.es/otrasmiradas/21 713/el-almacenamiento-nuclear-definitivo -estara-en-finlandia/
Busco pis o habitació
2019-08-10 (9/77) - Pujat per Edgar - Comparteix

El meu fill gran, arriba a Hèlsinki ara a mitjans d’agost (2019) per buscar un lloc per viure, perquè farà un Erasmus a la universitat d’alla... Fins el mes de gener... Estem buscant algun pis per compartir o bé que pugui llogar una habitació... Algu ens pot ajudar?
Els socialdemòcrates guanyen a Finlàndia amb un mínim avantatge sobre la ultradreta
2019-04-15 (10/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Només s'imposen per dues dècimes i no tenen garantit el govern

https://www.ccma.cat/324/els-socialdemoc rates-lideren-el-recompte-de-les-eleccio ns-a-finlandia/noticia/2916632/
Busco pis de Setembre a Juny
2018-07-16 (11/77) - Pujat per Janko Trisic Ponce (Catalansalmon) - Comparteix

Bones! Em dic Janko i sóc d'Olesa de Montserrat; vindré a estudiar a Helsinki a finals d'Agost, i em quedaré fins al Juny de l'any que ve. Estic buscant pis com un boig, però no trobo res de res...
Algú sap d'alguna habitació/pis lliure? Estudiaré a la facultat de Kumpula

Moltes gràcies! I si algú s'anima a prendre algo un cop sigui allà, que m'avisi!
buscant!
2018-04-30 (12/77) - Pujat per gemma - Comparteix

Hola! Algun/alguna català o catalana que estigui per helsinki aquests dies?
Finlàndia rep l'euroordre per detenir Carles Puigdemont
2018-03-24 (13/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'Oficina d'Investigació de Finlàndia diu que l'euroordre "està encara incompleta"

http://www.ccma.cat/324/finlandia-rep-le uroordre-per-detenir-puigdemont/noticia/ 2846460/
Finlàndia, el país més feliç del món
2018-03-16 (14/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Espanya és al lloc 36 i Burundi tanca la llista de 156 països

http://www.ccma.cat/324/finlandia-el-pai s-mes-felic-del-mon/noticia/2844318/
Tanca el consolat de Finlàndia per la destitució del cònsol a petició de Madrid
2018-03-01 (15/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El cònsol honorari denuncia una caça de bruixes contra aquells que no pensen com el govern espanyol

http://www.ccma.cat/324/tanca-el-consola t-de-finlandia-per-la-destitucio-del-con sol-a-peticio-de-madrid/noticia/2841364/

La seu del consolat general honorari de Finlàndia a Barcelona ha aparegut aquest dijous amb un cartell on s'anuncia que queda tancat des d'aquest dijous, 1 de març.

El cònsol honorari destituït dimecres, Albert Ginjaume, ha denunciat una "caça de bruixes". Considera que es vol fer sortir d'escena persones que no pensen com el govern espanyol. Ja són quatre els cònsols cessats per activitats a favor de la independència: Finlàndia, Bulgària, Filipines i Letònia.

Segons va transcendir, les autoritats espanyoles van demanar la substitució del cònsol perquè actuava "d'una manera inapropiada pel seu càrrec". La destitució d'Albert Ginjaume estaria relacionada amb el fet que va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona.

La Convenció de Ginebra sobre relacions diplomàtiques permet al país receptor vetar un diplomàtic. En el cas de Finlàndia, el cònsol destituït ha explicat que Hèlsinki li ha donat suport, i no en va poder evitar el cessament perquè hi estan obligats si el govern espanyol els ho demana. De fet, l'executiu de Finlàndia va admetre obertament que va cessar Ginjaume a petició expressa del govern espanyol.
Finlàndia admet pressions del govern espanyol per cessar el cònsol de Barcelona
2018-02-28 (16/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Finlàndia admet pressions del govern espanyol per cessar el cònsol de Barcelona.El govern finlandès argumenta que Albert Ginjaume va perdre les seves "aptituds" per al càrrec a causa d'"activitats inadequades" http://ow.ly/xe5p30iFlQR
El cònsol de Finlàndia, destituït a petició del govern espanyol després d'invitar la presidenta de la Diputació de Barcelona a un acte del cos consular perque forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)
2018-02-25 (17/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El cònsol de Finlàndia, destituït a petició del govern espanyol després d'invitar la presidenta de la Diputació de Barcelona a un acte del cos consular perque forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)

http://ow.ly/3n8130iBjT8

El cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, ha estat destituït a petició del govern espanyol.

La destitució de Ginjaume ha estat arran d'una sol·licitud del govern espanyol en la qual demanava la substitució del cònsol perquè "actua d'una manera inapropiada per al seu càrrec".

Segons informa l'ACN, el Ministeri d'Afers Estrangers finlandès ha sol·licitat més informació sobre aquesta petició al govern espanyol, però encara no ha rebut cap resposta.

La destitució d'Albert Ginjaume estaria relacionada amb el fet que va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona. El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol no va veure amb bons ulls que s'hi convidés l'alcaldessa d'un municipi que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Després que dissabte es fes pública la destitució del cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, el diputat finlandès Mikko Kärnä ha dit que presentarà una pregunta sobre aquest afer al Parlament de Finlàndia la setmana que ve. Kärnä va dir que demanarà un informe complet perquè "Espanya està trencant les regles de la diplomàcia amb les seves peticions".
Segura, feliz y libre: ¿es Finlandia el mejor país del mundo para vivir?
2018-02-18 (18/77) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Finlandia pasó de la hambruna a encabezar casi todos los ránkings sociales. Los 5,5 millones de habitantes del país nórdico tienen también la tercera mayor igualdad de género del mundoEl éxito de un sistema educativo nacional gratuito iniciado en 1866, antes de la independencia forma parte de las raíces de una sociedad más igualitaria

http://www.eldiario.es/theguardian/Segur a-feliz-libre-Finlandia-respuestas_0_740 526748.html
Sortir a Helsinki
2017-12-20 (19/77) - Pujat per Jaco - Comparteix

Hola,
Anem a Helsinki del 8 a l'11 de febrer a visitar la ciutat a l'hivern i voldriem sortir un dia de canyes pel vespre.
Als que viviu allà, ens encantaria que ens recomaneu algun/s lloc/s i si algú s'anima encantats!!!!
Salut!
CALÇOTADA POPULAR - 3ª EDICIO 2017
2017-03-26 (20/77) - Pujat per quim - Comparteix

Avui, com molts ja sabeu hem tingut el plaer d'ajuntar-nos 100 catalans i catalanes per fer la gran calçotada de l'any. Aquesta festa cada vegada té més ressò, és per aquest motiu que en prenem nota i publicarem aquestes macrofestes perquè a ningú se li escapi l'oportunitat de passar un dia genial, rodejats de molt bona gent.
Paginació: 1234
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[83] http://Helsinki.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - [email protected]
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.71.254.108 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis